Doorgaan naar artikel

Gesprekken afwikkeling FresQ-dochters lopen nog

Foto: Peter Visser

Foto: Peter Visser

Onderhandelingen rond de boedel van FresQ zijn afgelopen periode doorkruist door toetsing van een verslag van de curator.

In het recente laatste faillissementsverslag stelt de curator dat besluiten nog niet zijn genomen. Die werden wel voorzien in het vierde kwartaal. Met name de afwikkeling van dochtervennootschappen van de oude telersvereniging zijn dicht bij afronding. In een toelichting stelt de curator dat gesprekken nog altijd lopen, ook met FresQ Poortcamp, de dochter waar nog onroerend goed in zit in De Lier.

Terugvordering

FresQ is de telersvereniging die in 2017 failliet werd verklaard nadat duidelijk werd dat vele miljoenen euro’s Europese subsidie werden teruggevorderd. In september maakte de curator bekend daarvoor één lid aansprakelijk te stellen.

Klacht behandeld

Over die melding van aansprakelijkheid is 18 december een hoorzitting geweest bij de Vereniging van Insolventierecht Advocaten. Het betreffende lid (Kaaij Brothers) noemt de werkwijze van de curator in dezen onjuist en schadelijk. Tijdens de hoorzitting is nog geen besluit genomen, maar volgens de curator staat in deze toetsing niets op het spel dat de afwikkeling van het faillissement kan beïnvloeden.

Beheer
WP Admin