Glas

Nieuws

Tuinders gezocht voor Slowaaks project

Een consortium van vijf Nederlandse adviesbureaus in de tuinbouw zoekt tuinders die een glastuinbouwbedrijf in Centraal Europa willen opzetten.
De adviesbureaus Flynth, EnergyPlant, BKgroep, VEK adviesgroep en Mentink Procesmanagement zijn gestart met een haalbaarheidsstdue naar het ontwikkelen van een grootschalig glastuinbouwcomplex in de Donauvallei in Slowakije. Die studie moet begin 2014 afgerond zijn.

De vijf bedrijven kijken onder meer naar de financiële aspecten van de keuze van glastuinbouwondernemers om een (neven-)vestiging te realiseren in dit gebied. Ook worden de mogelijkheden van hergebruik van restwarmte en hernieuwbare warmtebronnen (zoals geothermie en biomassa) onderzocht. Ook worden de afzetmogelijkheden onderzocht en komt er een voorontwerp inrichtingsplan.

Tuinders die interesse hebben in het ontwikkelen van tuinbouwactiviteiten in Centraal Europa kunnen contact opnemen met EnergyPlant: info@energyplant.eu.

Of registreer je om te kunnen reageren.