Glas

Nieuws

Variatie in nationale tomatenprijzen

Tomatenprijzen lagen in juli in Nederland 15 procent onder het gemiddelde voor die maand, terwijl in België de prijs iets hoger lag dan de vijf jaar daarvoor.

In augustus waren prijzen in Nederland ook iets beter. De tomatenprijzen zijn besproken tijdens het beheerscomité groenten en fruit maandag in Brussel. Er is variatie tussen verschillende landen, zo is de prijs in Frankrijk beduidend hoger, concluderen de lidstaten.  Het prijsniveau in Frankrijk wordt als ‘zeer hoog’ gekwalificeerd. Over het algemeen hebben de lidstaten geconstateerd dat de prijzen hoger zijn dan verwacht in de zomer. Nederland vormt in juli daarop misschien een uitzondering. Vanuit lidstaten is geopperd om de marktprijsregistratie aan te vullen met consumptieprijzen in andere landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.