Glas

Nieuws

Dagoverzicht veiling: komkommeraanbod gegroeid

De marktredactie van Groenten & Fruit maakt dagelijks een overzicht van wat er opviel bij de binnen- en buitenlandse veilingen. Het dagoverzicht van woensdag 5 september.

Bij de veilingen is de laatste week een stijging in de aanvoer van komkommer te zien. Met name voor de klok van de Mechelse Veilingen steeg de aanvoer behoorlijk.

Maandag kwam de totale aanvoer uit op 560.000 stuks, dat is bijna 130.000 stuks meer dan een week eerder. Ook woensdag nog altijd 460.000 stuks. De prijs zakte maandag dan ook even terug naar een gemiddelde van 17 cent per stuk. Een week eerder was dat gemiddeld nog 22 cent.

Ook bij ZON, traditioneel geen grote partij in de komkommerverkopen, liep de aanvoer stevig op. Van bijna 600 kratten (maandag) tot 1450 kratten (woensdag). Bij The Greenery is de aanvoer al een week vrij constant, zo rond de 2500 kratten op dagbasis. Hier liep de prijs woensdag juist weer wat op, tot 20 cent voor de 40’ers en 35’ers. Een week geleden lag het prijsniveau nog rond de 15 tot 17 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.