Glas

Nieuws laatste update:13 dec 2012

Groot paprikabedrijf Harmelen verkocht

Het paprikabedrijf Van Dijk in Harmelen van in totaal 23 hectare is verkocht.

Dat bevestigt de makelaar van kantoor JCV, Johan Vellekoop: “We zitten in de afwikkelende fase, maar het is in zijn geheel verkocht, dus beide locaties.”

Vellekoop wil in deze fase geen toelichting geven over de verkoopdetails en ook niet of de nieuwe eigenaar doorgaat met de paprikateelt. Het bedrijf van Van Dijk is het grootste paprikabedrijf in de provincie Utrecht en is voor een belangrijk deel in het nieuwe tuinbouwgebied Harmelerwaard gevestigd.

Het bedrijf stopt, maar niet vanwege een faillissement, liet makelaar Johan Vellekoop al eerder weten.  Zelf wil oud-mede-eigenaar Aad van Dijk niet reageren op het bericht. Het besluit komt na een serie slechte jaren in de paprikateelt, waarboven op nog de zware klap van de EHEC-crisis kwam. Aad van Dijk is bestuurslid van LTO Noord Glaskracht, sectie Utrecht.Of registreer je om te kunnen reageren.