Glas

Nieuws

Protest aardwarmteplan Brielle strandt

De gemeente Brielle kan doorgaan met de plannen voor aardwarmte voor de glastuinbouw in haar gemeente.

De Raad van State heeft beroep van de bewonersvereniging VVBV verworpen. VVBV verzocht de Raad van State de gekozen locatie buiten het glasconcentratiegebied op dit punt te vernietigen.

De warmwatervoorziening komt geheel ten goede aan het tuinbouwbedrijfsleven in het Brielse glasconcentratiegebied. Daardoor is het Brielse Land van Piek dan ook de meest voor de hand liggende locatie, stelt de VVBV. Met de bron kan circa 60 tot 80 hectare kassen worden verwarmd. Dat moet tuinders naar het braakliggende tuinbouwgebied trekken. Het plangebied is nu gelegen in het gebied Vierpolders op de gronden op de hoek van de Prinsenweg en de Moersaatsenweg. De VVBV voorziet overlast voor omwonenden. Brielle heeft een subsidie binnen voor het project en moet binnen een jaar de booropdracht verstrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.