Glas

Nieuws

Brand in kas Pijnacker

Een brand in een kas zorgde vanmorgen voor veel roetschade. Een plantenkweker in Pijnacker ontdekte vanmorgen dat zijn kas onder de rook stond.

De kweker heeft voor tonnen aan schade opgelopen, aangezien zijn potplanten bedekt zijn met een laagje roet.

Om omstreeks zeven uur ontdekte de kweker dat zijn kas totaal onder de rook stond. De brandweer had in eerste instantie moeite met het lokaliseren van de brand in het grote kassencomplex wat vol met rook stond.De brand is midden in de kas ontstaan op een aantal kweektafels.Deze brand had de brandweer snel onder controle. Oorzaak is nog onbekend. De brand bleef beperkt tot een omvang van 200m2 echter alle planten in de kas zijn met een laagje roet bedekt. De schade zal naar schatting in de tonnen lopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.