Glas

Foto & video

Nieuwe locatie voor Westland Seeds

Tijdens een open huis toonde Westland Seeds aan zijn relaties de nieuwe veredelingsfaciliteiten, op de begin januari in gebruik genomen nieuwe locatie aan de Zijlweg in De Lier.

Foto

 • Zaadproductie op tafels maakt dat snel extra zaad te produceren is, met een hoog percentage geslaagde vruchten en een heel goede kwaliteit zaad. - Foto's: Peter Visser

  Zaadproductie op tafels maakt dat snel extra zaad te produceren is, met een hoog percentage geslaagde vruchten en een heel goede kwaliteit zaad. - Foto's: Peter Visser

 • Naast de bekende geblokte paprika's zijn er de snacks, een zeer belangrijke peiler voor het veredelingsbedrijf. Er zijn staan 100 tot 150 soortjes. De supersnack is de zoetste snoeppaprika die commercieel verkrijgbaar is.

  Naast de bekende geblokte paprika's zijn er de snacks, een zeer belangrijke peiler voor het veredelingsbedrijf. Er zijn staan 100 tot 150 soortjes. De supersnack is de zoetste snoeppaprika die commercieel verkrijgbaar is.

 • Zoete puntpaprika's zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

  Zoete puntpaprika's zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

 • De hele kas is afgegaasd, en er zijn ook gaasschermdeuren tussen de afdelingen aanwezig.

  De hele kas is afgegaasd, en er zijn ook gaasschermdeuren tussen de afdelingen aanwezig.

 • Screeningsproeven voor geblokte paprika's. Van de 500 nummers uit de veredelingskruisingen waar in januari mee is gestart, zijn er nu nog 32 over die veelbelovend tonen om nieuwe introducties uit te selecteren.

  Screeningsproeven voor geblokte paprika's. Van de 500 nummers uit de veredelingskruisingen waar in januari mee is gestart, zijn er nu nog 32 over die veelbelovend tonen om nieuwe introducties uit te selecteren.

 • Teelt van ouderlijnen voor de hybriderassen.

  Teelt van ouderlijnen voor de hybriderassen.

 • Een nieuw kindje uit de veredeling: de aardbei-paprika, zo genoemd vanwege het kenmerkende kroontje onderaan de vruchtsteel.

  Een nieuw kindje uit de veredeling: de aardbei-paprika, zo genoemd vanwege het kenmerkende kroontje onderaan de vruchtsteel.

Of registreer je om te kunnen reageren.