Glas

Achtergrond

Markt: Prijs gele paprika stijgt

De klokprijs bij gele paprika toont een opwaartse beweging.

Na een periode van gemiddeld dalende dagprijzen kwamen klokprijzen bij gele paprika eind april in een dal van 45 tot 50 cent per kilo. Daarna trokken de prijzen weer aan. Maandag 9 mei bereikten die niveaus rond de € 1,50 per kilo. Vandaag, dinsdag 10 mei, trok dat bij ZON fruit & vegetables zelfs door naar € 2,29 per kilo voor de 221/261-sortering.

Tegengestelde prijstendens

Deze prijsbeweging is tegengesteld aan die van vorig jaar. Toen was eind april juist sprake van een tijdelijke prijspiek in plaats van een dip, en waren de prijzen rond deze datum juist aan het dalen in plaats van aan het stijgen. Rond 21 mei kwamen ze in 2021 uit op 50 cent per kilo of net daarboven.

Spaanse prijzen

Op Spaanse veilingen in Almería zakten dagprijzen voor geel paprika’s vorige week richting 44 cent per kilo. Eind van de week trokken ze even aan naar 82 cent per kilo, maar maandag was daar al weer ruim 10 cent vanaf.

Albert Hein en Jumbo bieden gele paprika’s aan voor een consumentenprijs van 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op gfactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.