Glas

Achtergrond

Markt: Prijs rode paprika vertoont herstel

Na zes weken met een dalende lijn lijkt er herstel te zitten in de prijs van rode paprika.

In de prijzen van rode paprika voor de veilingklokken van The Greenery zit weer een stijgende lijn. Sinds een piek eind juni vertoonde de prijsgrafiek een overwegend neergaande beweging, tot nog maar zo’n 30 cent.

Prijs rode paprika grillig

Dezelfde grillige beweging was ook al te zien na een piek eind mei, toen de prijs van iets boven de € 2,00 naar 50 cent viel. De maand juli was vorig jaar voor rode paprika stabieler, maar de prijzen lagen op een tamelijk laag niveau. Toen kregen de noteringen voor augustus en september een opwaartse lijn te pakken.

Ook voor de klok van Belorta in Mechelen kruipt de prijs omhoog, ondanks een grotere aanvoer van rode paprika’s op 4 augustus. Van de grootste sortering (+95) lag de laagste waarde vorige week op 31 cent. Dat is nu alweer meer dan het dubbele.

Of registreer je om te kunnen reageren.