Glas

Achtergrond

Markt: Prijs trostomaten stijgt verder

Na begin november gingen de klokprijzen bij trostomaten stijgen. Deze stijgende tendens zet door.

Rond de eerste week van december zakten de dag-richtprijzen in het middensegment bij ZON even terug van € 1,55 per kilo naar 15 cent lager. Daarna trokken de prijzen echter opnieuw aan. Maandag 13 december kwam de richtprijs uit op € 1,88 per kilo.

Hogere prijspiek in december

Tot maandag 6 december liepen de prijzen de afgelopen tijd redelijk gelijk op met de tendens van vorig jaar. Vanaf dat moment werd de afgevlakte tot iets zakkende lijn losgelaten en steeg de prijs deze maand naar hogere niveaus. Afgelopen jaar begonnen de prijzen rond 21 december weg te zakken naar 85 cent per kilo rond de jaarwisseling.

Supermarkten bieden trostomaten aan voor € 2,49 ,€ 2,59 en € 2,78 per vijf stuks.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.