Glas

Achtergrond

Markt: Trostomaten op hoger prijsniveau

Klokprijzen van trostomaten in het middensegement liggen hoger dan een maand geleden.

Begin oktober lagen dagprijzen voor trostomaten in het middelgrove segement nog rond de 80 cent per kilo. Daarna stegen ze, om 12 oktober rond de € 1,50 uit te komen. Vervolgens trad weer een daling op, naar een richtprijs van € 1,25 per kilo voor de klok. Donderdag 21 oktober trok de dagprijs weer iets aan, en werd bij ZON een richtprijs van € 1,33 per kilo gemeld.

Afgelopen jaar vergelijkbare trend

De trend met pieken en dalen in het prijsverloop toont afgelopen periode redelijke overeenkomsten met de prijsniveaus van vorig jaar. In 2019 bleven de tomatenprijzen lager. Op Spaanse veilingen in Almería kwamen prijzen voor trostomaten deze week net boven de euro per kilo uit. Vorige week zaten ze daar iets onder.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.