Glas

Achtergrond

Markt: Prijs tomaat vlakt af

Deze week stopte de opgaande lijn in trostomatenprijzen.

Na een stijging in de eerste helft van september, zijn klokprijzen bij grove trostomaat deze week afgevlakt. Begin september werd nog slechts ongeveer 10 cent betaald voor een kilo trostomaten. Eind vorige week was dat aangetrokken tot rond de 70 cent per kilo.

Deze week bleven de prijzen op of tegen dat laatste prijsniveau hangen. Vandaag was er wel weer een lichte stijging waar te nemen.

Met de gedurende de afgelopen weken opgetrokken dagprijzen, is het prijsniveau nu weer op de hoogte van vorig jaar terecht gekomen. Dat zijn echter nog niet de klokprijzen die in 2018 gerealiseerd werden, toen rond deze datum prijzen rond de € 1,40 per kilo werden gemeld.

AH en Jumbo bieden trostomaten aan voor € 1,99 per kilo.

Stel zelf grafieken met trostomatenprijzen samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.