Glas

Achtergrond

Markt: Prijs groene paprika daalt

In een week tijd zijn klokprijzen bij groene paprika behoorlijk gedaald.

De afgelopen jaren stegen klokprijzen bij groene paprika in de maand augustus, om daarna weer te dalen. Dit jaar klommen de prijzen sneller omhoog tot een hoger prijsniveau. Waar in 2019 en 2018 rond de € 1,90 en € 2,20 per kilo de hoogtepunten werden bereikt, trok de klokrichtprijs dit jaar op 13 augustus door tot tegen de € 3 per kilo. Daarna viel de prijs echter weer snel terug richting € 2 per kilo voor de 221/261-sortering bij ZON. Vandaag, 20 augustus, klom die weer naar € 2,20. Minder zware sorteringen kwamen op of net boven de € 1,20 per kilo uit.

Kleurtjes

In het gekleurde segment bleven klokprijzen op lagere prijsniveaus. Bij de rode paprika bijvoorbeeld lag de richtprijs voor de klok (221/261) 13 augustus op € 1,35 per kilo, om daarna naar 60 cent terug te vallen. Vandaag kwam daar weer een dubbeltje per kilo bij.

AH en Jumbo bieden groene paprika’s aan voor een consumentenprijs van 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.