Glas

Achtergrond

Markt: Prijs gele paprika iets hoger

De klokprijzen bij gele paprika’s zijn deze week iets aangetrokken.

Een maand geleden zaten richtprijzen bij gele paprika voor de klok nog op € 1,77 per kilo (221/261-sortering). Daarna zette de prijs een daling in. Die kwam begin juni uiteindelijk net iets boven de 50 cent per kilo uit. Dat is onder het prijsniveau van de afgelopen twee jaren rond deze periode. Deze week trokken de klokprijzen wel weer iets aan, naar een richtprijs van 69 cent per kilo.

Vorig jaar piekprijzen

Vorig jaar was een soortgelijke daling te zien, maar lagen prijzen gemiddeld toch 10 tot 20 cent hoger dan nu. Vorig jaar traden in juni stevige prijspieken op, met enkele uitschieters naar € 2,80 en € 3,00 per kilo. Ook eind juli volgde nog even zo’n piek richting € 3,60 per kilo.

In 2018 bleven de klokprijzen echter rond de euro per kilo schommelen. Pas na de eerste week van augustus gingen prijzen in de afgelopen jaren weer structureel aantrekken.

AH en Jumbo bieden gele paprika’s aan voor 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor gele paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.