Glas

Achtergrond

Markt: Tomatenprijs daalt verder

In lijn met de prijsontwikkeling in voorgaande jaren blijft de tomatenklokprijs dalen in de huidige periode van het jaar.

Na wat heftige fluctuaties als gevolg van het invoeren van coronamaatregelen, volgen dagprijzen bij grove trostomaten nu weer de tendens van vorig jaar. Dat is een gemiddeld neergaande lijn; die ging in 2019 door tot begin juni. Gedurende de maand juni trokken de prijzen vorig jaar weer aan van rond de 15 cent per kilo naar bijna 75 cent per kilo. Twee jaar geleden wist de klok-richtprijs in diezelfde maand de 40 cent per kilo echter niet te bereiken.

Spaanse trostomaten

Vandaag kwam de richtprijs bij The Greenery uit op 40 cent per kilo grove trostomaten. Op Spaanse veilingen in Almería schommelen veilingprijzen van trostomaten de laatste weken, met een bovenwaarde van rond de 40 cent per kilo en dips naar rond de 20 cent per kilo. Een bandbreedte die ook vorig jaar in deze periode waar te nemen was.

Eind vorige week kwam de gemiddelde prijs bij tien Spaanse veilingen in Almería uit op 28 cent per kilo.

Jumbo en Albert Heijn

Jumbo en Albert Heijn bieden trostomaten aan voor € 2,19 en 2,39 per tros van vijf stuks, waarbij de eerstgenoemde prijs volgens de eigen website gemiddeld overeenkomt met € 4,38 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.