Glas

Achtergrond

Markt: Tomatenprijs daalt

De klokprijs bij trostomaten is deze week gedaald.

Eind vorige week zaten richtprijzen van grove trostomaten voor de klok nog op € 1,15 en € 1,30 per kilo, waarheen ze vanaf 26 maart zijn opgeklommen (vanaf 60 tot 70 cent per kilo). Deze week sloeg dat echter om in een prijsdaling. Vrijdag 17 april bleven de dagprijzen onder 80 cent per kilo. Daarmee trokken de prijzen naar een vergelijkbaar prijsniveau als de prijzen op Spaanse veilingen in Almería. Deze laatste lagen in de afgelopen drie weken nog steeds duidelijk lager dan bij het Nederlandse product.

Neerwaartse prijstendens

Voorgaande twee jaren zaten de klokprijzen in deze periode in een dalende tendens. Van een prijsniveau van € 1,44 rond 19 maart zakten ze toen gemiddeld steeds verder weg, om begin juni net boven 20 cent per kilo uit te komen.

Jumbo en AH bieden trostomaten aan voor € 1,98 en € 2,39 per vijf stuks. Volgens de eigen website komt die eerste prijs gemiddeld overeen met € 3,96 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.