Glas

Achtergrond

Markt: Lidl biedt vier komkommers voor € 1,00

Door een ongekend scherpe supermarktactie van Lidl lopen komkommerprijzen in de winkel verder uit elkaar.

Lidl bracht de actieprijs op € 0,25 per stuk, waardoor ongetwijfeld veel product wordt verkocht. Dat reflecteert de situatie op de dagmarkt, waarbij prijzen niet boven € 0,10 uit komen (veilingprijs). Pijnlijk genoeg worden ook komkommers gestort. Toch zijn er nog winkelprijzen van € 0,89 per stuk in Nederland.

Albert Heijn verlaagt buitenbeentjes komkommer in prijs

Lidl is niet de enige winkelketen met een scherpe actie. Dirk heeft de prijs verlaagd naar € 0,39 per stuk. Die lag op € 0,59 per stuk.

Ook het ondereind van de markt wordt in de aanbieding gedaan. Bij Albert Heijn zijn de buitenbeentjes komkommer verlaagd in prijs. Buitenbeentjes is product dat niet aan de supermarktkwalificaties voldoet. De prijs voor deze sortering ging van € 1,99 naar € 1,39 voor een zak van 1 kilo.

De prijs voor de gangbare losse komkommer bij Albert Heijn blijft gelijk op € 0,69. Bij de opgaande markt heeft Albert Heijn die prijs verhoogd van € 0,65 naar € 0,69.

Prijsaanpassing komkommer na actie

Andere winkelketens kiezen niet voor een prijsverlaging, maar voor een lichte prijsaanpassing na een actie. Bij Plus ging de winkelprijs voor komkommers deze week van € 0,50 naar € 0,55. Bij Dekamarkt valt ook de prijsverhoging op van € 0,50 naar € 0,59. Vomar houdt de komkommerprijs al twee weken op € 0,89 per stuk.

Of registreer je om te kunnen reageren.