Glas

Achtergrond

Markt: Vroege rode paprika voor de klok

De klokverkoop voor Nederlandse rode paprika’s is weer van start gegaan.

Vorige week vrijdag en deze week kwam de verkoop van rode paprika’s voor de klok weer op gang. Bij ZON Fruit & Vegetables werd de 221/261-sortering deze week geveild voor richtprijzen die schommelden tussen € 2,10 en € 2,65 per kilo. Bij The Greenery waren vrijdag 13 maart dagprijzen te horen van net boven € 2 (141/161) tot € 2,36 (161/221) bij rode paprika in kratten.

Spaanse paprika

ZON zette deze week ook nog Spaanse rode paprika’s voor de klok, met richtprijzen van € 1,25 tot € 1,60 per kilo. Op Spaanse veilingen in Almería werden deze week klokprijzen rond € 1,10 per kilo gemeld.

Dalende prijstendens

Voorgaande twee jaren begonnen klokprijzen in het rode kleursegment bij de start van het seizoen ook boven € 2 per kilo. Daarna zakten prijzen snel weg. Vorig jaar kwamen die in de eerste helft van april net boven € 1 per kilo uit, bij de 221/261-sortering bij ZON. In 2018 was de prijsvorming steeds iets slechter dan in 2019 en zakten de dagprijzen in april naar 64 cent. Na deze dip begonnen de prijzen in de tweede helft van april weer aan te trekken.

AH en Jumbo bieden rode paprika’s aan voor € 0,89 per stuk, volgens de omrekening op de website gemiddeld € 3,56 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.