Glas

Achtergrond

Markt: Tomatenprijs blijft op niveau

De klokprijs van trostomaten weet zich aardig te handhaven.

Voorgaande twee jaren was in deze periode sprake van een prijsdaling. Rond begin februari leek de prijsvorming van dit jaar nog in diezelfde tendens mee te gaan. Maar daarna trokken dagprijzen juist aan, in plaats van te dalen. De richtprijs bij The Greenery voor grove trostomaten kwam op dinsdag 18 februari uit op € 1,65 per kilo. De klok-richtprijs zakte op 19 februari wel weer terug naar € 1,44 per kilo. De dagprijs ligt daarmee altijd nog 20 tot 30 cent per kilo hoger dan in de voorgaande twee jaren op dezelfde datum.

Spaanse veilingen in Almería

Op Spaanse veilingen in Almería zakte de prijs voor trostomaten vanaf eind januari terug van 80 cent per kilo naar 67 cent per kilo gisteren.

Jumbo en AH en bieden trostomaten aan voor € 1,89 per vijf stuks (ongeveer € 3,78 per kilo) en € 2,39 per 5.

Of registreer je om te kunnen reageren.