Glas

Achtergrond

Markt: Start seizoen groene paprika

Deze week kwam de aanvoer voor de klok van Nederlandse groene paprika’s weer op gang.

De vroegste groene paprika’s voor de klok zitten onder het prijsniveau van vorig jaar en meer in lijn met de wat lagere prijzen aan het begin van het teeltseizoen in 2018. Bij ZON werden deze week groene paprika’s voor de klok gezet voor richtprijzen van rond de € 1,25 per kilo voor de 181/221-sortering en € 1,06 tot € 1,10 voor een gewichtsklasse grover. Bij The Greenery liepen prijzen deze week op van net boven de euro per kilo naar € 1,27 per kilo. BelOrta liet richtprijzen zien van € 1,23 tot € 1,54 voor 85ers en net boven de 2 euro voor de 95-maatsortering.

Dalende prijs in maart

In 2018 startte het klokseizoen voor groene paprika ook tussen € 1,10 en € 1,35 per kilo. Vorig jaar deden in het begin soms nog eventjes hogere klokprijzen van € 1,60 tot € 1,90 mee. Afgelopen jaren was in maart een prijsdaling te zien, die eind maart rond de 75 cent per kilo eindigde. Daarna trokken dagprijzen richting half april weer aan.

Spaanse paprika’s

Op Spaanse veilingen in Almería trokken klokprijzen voor groene paprika’s tussen eind januari en eind deze week aan van 50 naar 90 cent per kilo, zij het met de nodige prijsfluctuaties in die periode. Dit komt redelijk overeen met de tendens van de afgelopen twee jaren. Bij ZON Fruit & Vegetables werden deze week nog Spaanse groene paprika’s voor de klok gezet tegen een richtprijs van € 1,35, maar de laatste dagen zakte dat naar net boven de euro per kilo.

AH en Jumbo bieden groene paprika’s aan voor 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.