Glas

Achtergrond

Markt: Tomatenprijzen handhaven zich

De klokprijzen van grove trostomaten weten zich op een beter prijsniveau dan vorige jaren te stabiliseren.

Half oktober zat de klokprijs voor grove trostomaten nog op € 1,50 per kilo. Daarna begonnen de prijzen te dalen naar bijna € 1,30. De dagprijs kwam op dinsdag 27 oktober weer ietsje hoger uit, op € 1,40 per kilo.

Prijsniveau vasthouden

Het is de vraag hoe lang dit prijsniveau is vast te houden. Vorig jaar zette rond half oktober een daling in, vanaf € 1,10 per kilo. Toen zakte de klokprijs helemaal terug naar 45 cent rond 25 oktober. Twee jaar geleden, in 2018, viel de prijs tot datzelfde prijsniveau van 2019 weg, maar startte wel vanaf een hoger prijsniveau (met dit jaar vergelijkbaar) van bijna € 1,50 per kilo op 4 oktober.

Spaanse veilingen

Op Spaanse veilingen in Almería werden trostomaten op 26 oktober geveild voor € 1,20 per kilo. Begin vorige week werden nog prijzen van € 1,55 per kilo gemeld, maar in de loop van de week zakten de prijzen terug.

AH en Jumbo bieden trostomaten aan voor € 1,99 per tros van vijf stuks.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.