Glas

Achtergrond

Markt: Tomatenprijs door dip heen

Na een prijsdip zijn tomatenklokprijzen weer gaan stijgen.

Rond 8 januari waren richtprijzen bij grove trostomaten voor de klok vanaf half december gedaald naar een dal, van net onder de euro per kilo. Daarna zijn de prijzen weer aangetrokken. Vandaag kwam de klokprijs uit op € 1,21 per kilo bij The Greenery.

Stijgende tendens

Voorgaande jaren was er in deze periode eveneens sprake van een prijsstijging. In 2018 was die redelijk beperkt, tussen half januari en begin februari oplopend van € 1,12 naar € 1,43 per kilo. Vorig jaar zette de stijgende prijstendens al eerder in, vanaf begin januari. Ook stegen de klokprijzen toen eind januari naar een hogere piek van bijna € 1,80 per kilo.

Jumbo biedt trostomaten aan voor € 1,98 per vijf-stuks verpakking, volgens de eigen website omgerekend gemiddeld € 3,78 per kilo. AH verkoopt Nederlandse trostomaten voor € 2,39 per vijf stuks.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.