Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerprijzen dalen

Komkommerprijzen voor de klok vertonen een neergaande tendens.

Rond 22 augustus trokken dagprijzen bij komkommer nog even op naar ongeveer 70 cent per kilo. Daarna zette echter een daling in. Gedurende de afgelopen anderhalve week zakten de klokprijzen, om vandaag op 36 cent per stuk uit te komen.

Grotere piekperiode

De afgelopen prijspiek komt sterk overeen met wat er vorig jaar rond 24 augustus gebeurde. Alleen kwam de piek toen op een hoger prijsniveau uit, met klokprijzen tot zelfs boven de euro per kilo, en duurde de piekperiode ook iets langer.

Einde prijsdaling

Vorig jaar eindigde de prijsdaling na de piek op 10 september bij een klok-richtprijs van 25 en 26 cent voor 35‘ers en 40‘ers bij The Greenery op die datum. In 2017 werden in augustus steeds lagere prijzen betaald en bleef een piekje slechts beperkt tot tegen de 30 cent per stuk.

Jumbo en AH bieden komkommers aan voor 75 en 79 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.