Glas

Achtergrond

Markt: Prijzen gele paprika’s gestegen

Vanaf 9 augustus zijn klokprijzen bij gele paprika gaan stijgen.

Na de hoge prijspiek van eind juli, met richtprijzen voor de klok van boven de € 3 per kilo, zakten de dagprijzen naar 70 tot 80 cent per kilo voor de grovere sorteringen. Vanaf die dip rond 9 augustus begonnen de prijzen weer op te klimmen. Op 21 augustus kwamen die uit op richtprijzen bij ZON van € 1,85 (sortering 181/221) en € 2,27 (221/261) per kilo. Afgelopen dagen is er wel weer iets van die prijs afgegaan.

Piek in augustus

Die opgaande lijn was ook de afgelopen jaren te zien in deze periode, al lag die in 2017 op een veel lager prijsniveau dan vorig jaar. In 2018 gingen klokprijzen eind augustus naar een piek van boven de € 3 per kilo toe. 2 jaar geleden bleven de prijzen bij een maximum van ongeveer € 1,50 per kilo steken.

Jumbo en AH bieden gele paprika’s aan voor 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken van paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.