Glas

Achtergrond

Markt: Prijs rode paprika zakt naar normale waarden

Na de topprijzen van vorige week zijn de noteringen voor rode paprika weer naar normale waarden gedaald.

De hete julimaand zorgde voor minder aanvoer en betere prijzen voor de meeste paprikakleuren. Rode paprika’s 181-221 piekten tot een flink eind boven € 2, voor de klok van ZON zelfs tot € 2,73. De belangrijkste sortering voor de klok van Belorta (+95) pakte maandag 5 augustus nog een onverwacht piekje van € 1,67 mee, om dinsdag weer naar 1,06 te dalen, iets gebruikelijker voor de eerste week van augustus en meer in lijn met de noteringen bij de andere veilingen.

Meer piekmomenten dan vorige jaren

Eerdere pieken eind juni en eind april vormden al pluspunten in een seizoen dat qua dalen in de prijsvorming niet dieper wegzinkt dan in voorgaande jaren. Met name in 2017 wilde de grafieklijn van deze sortering maar niet omhoog. Toen was dat zelfs niet het geval in het najaar, terwijl in andere jaren september en oktober doorgaans nog periodes van hogere prijzen kennen.

Of registreer je om te kunnen reageren.