Glas

Achtergrond

Marktupdate: Paprikaprijzen hoog

Klokprijzen bij rode paprika zijn de afgelopen periode flink gestegen.

Richtprijzen voor de klok bij rode paprika zaten half mei nog op € 1,14 en € 1,22 per kilo, voor de 181/221 en de 221/261 sorteringen bij ZON. Daarna bleven ze gemiddeld stijgen. Beide sorteringen liepen op naar hoge prijzen van respectievelijk € 2,92 en € 2,96 per kilo. Op dezelfde datum vorig jaar zat de prijs op bijna een euro, en in 2017 op € 1,83.

Ongebruikelijk hoog

Zelfs vanuit Spanje en andere landen kregen Nederlandse contacten soms telefoontjes binnen met de vraag wat er aan de hand was. Veilingprijzen in Almería liepen vorige week op tot € 1,30 per kilo, ongebruikelijk hoog voor deze periode van het jaar.

Beperkte Nederlandse aanvoer

Een beperkte Nederlandse aanvoer speelt daarbij een rol. Als gevolg van het warme weer verloopt de doorkleuring daarbij traag, waardoor minder snel geoogst kan worden van wat er nu aan de plant hangt. Er wordt verwacht dat er in week 26 wel weer meer gesneden gaat worden. Omdat iedereen goed bij is met oogsten, zal dat niet direct tot een hausse in de aanvoer leiden.

Bij Jumbo en AH worden rode paprika’s aangeboden voor 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken van paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.