Glas

Achtergrond

Markt: Trostomaten worden goedkoper

Klokprijzen van grove trostomaten zijn aan het dalen.

Na een stijging vanaf begin maart kwamen richtprijzen bij grove trostomaten voor de klok op 19 maart uit tussen € 1,45 en € 1,60 per kilo. Daarna begonnen de klokprijzen weer te dalen. Woensdag 3 april zijn ze gedaald naar richtprijzen van € 1,03 tot € 1,12 per kilo.

Prijsdaling is bij trostomaten ingezet

Vorig jaar daalden de prijzen half maart vanaf net boven € 1,40 rond. Op 25 april waren die teruggezakt naar zo’n 70 cent per kilo. 2 jaar terug, in 2017, was de klokprijs op die datum ook tot datzelfde prijspeil gedaald. Alleen ving de prijsdaling toen op een beduidend hoger prijsniveau aan. Op 7 april lag de prijs bij The Greenery toen nog op € 1,73 per kilo. Dit jaar lijkt een prijsdaling ook ingezet, nu nog op een prijsniveau tussen dat van 2017 en 2018 in.

Bij AH worden trostmaten aangeboden voor € 2,29 per 5 stuks. Bij Jumbo voor € 1,99 per 5 stuks, met een aanbieding van 2 verpakkingen voor € 3.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.