Glas

Achtergrond

Markt: Overlap paprika-aanbod

Bij het aanbod van paprika’s overlappen de aanvoeren van Spanje met de eerste Nederlandse oogst.

De eerste rode paprika’s volgen dezelfde prijslijn als vorig jaar. Bij ZON Fruit & Vegetables begonnen richtprijzen voor de klok boven de € 2 per kilo, om snel terug te vallen naar € 1,25 per kilo (181/221-sortering). In 2017 lag de start op een hoger niveau, en verliep de prijsval van € 2,80 naar ongeveer 2 euro per kilo.

Prijspieken

Begin april ontstond in 2017 een piek in de prijzen richting € 3 per kilo. Vorig jaar vond juist een prijsval plaats, naar 67 cent per kilo. In 2018 trad begin mei een prijspiek op, een maand later dan in 2017.

Spaans aanbod

Op Spaanse veilingen in Almería schommelt de gemiddelde prijs van rode paprika’s de ze week rond de 80 cent per kilo. Bij ZON zakte de klokprijs van geveilde Spaanse paprika’s deze week van € 1,45 naar net boven de euro per kilo.

Bij Jumbo en AH worden rode paprika’s aangeboden voor 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.