Glas

Achtergrond

Markt: Lage prijzen vleestomaat

De klokprijs van vleestomaten ligt onder de prijs van voorgaande jaren.

Rond de derde week van september trokken dagprijzen van vleestomaat, evenals vorig jaar, nog naar een prijspiek. Richtprijzen voor de klok kwamen toen tegen de € 1,60 per kilo uit bij BelOrta. Daarna viel de prijs weg.

Vorig jaar was er een prijsval naar rond de euro per kilo, om daarna weer wat aan te trekken richting € 1,40 per kilo, wat ook in 2017 het geval was.

Dit jaar zet de prijsval echter veel verder door. Gisteren kwam de klokprijs uit op 57 cent per kilo, terwijl dat voorgaande twee jaren € 1,30 per kilo of nog net daarboven was. Met de huidige dagprijzen is een laag prijsniveau bereikt dat voorgaande jaren pas rond 25 oktober werd gehaald.

In de supermarkt biedt AH vleestomaten aan voor 60 cent per stuk, volgens de eigen website omgerekend € 2,98 per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.