Glas

Achtergrond

Markt: Aldi verkoopt losse tomaten uit Polen

In Aldi-supermarkten in Midden-Nederland liggen Poolse losse tomaten maat 57-67 millimeter.

Het is de enige tomaat in het Aldi-assortiment van deze herkomst, maar opvallend is het wel. Vorige maand kwam Aldi onder fruittelers in opspraak toen Poolse zomerappels (Sissi Red) in de schappen lagen, terwijl er Nederlandse voorradig waren. Nu is de Sissie Red in Aldi-winkels wel Nederlands. Het lijkt erop dat Aldi Polen heeft omarmd als bijkoop-leverancier.

Poolse tomaten in de schappen bij Aldi. - Foto: Groenten&Fruit
Poolse tomaten in de schappen bij Aldi. - Foto: Groenten&Fruit

Prijzen tot € 1,36 op veilingen

De prijs voor losse tomaten lag door krapte afgelopen week op een hoog niveau. Woensdag 5 september lag bij The Greenery de dagprijs op € 1,11 per kilo. Op de Belgische veilingen kwamen woensdag nog hogere prijzen tot stand tot € 1,36.

Of registreer je om te kunnen reageren.