Glas

Achtergrond

Markt: prijzen grove trostomaten gedaald

Klokprijzen voor grove trostomaten lieten afgelopen periode een dalende tendens zien.

Begin juli bleven klokprijzen tomaat bij tros grof nog even op een vrij stabiel niveau, maar vanaf ongeveer 9 juli zette een daling in. Op die datum werd nog een veiling-richtprijs van circa 35 cent per kilo gerealiseerd. Vandaag (maandag 16 juli) was dat afgezakt naar slechts 13 tot 15 cent per kilo.

De huidige dagprijs ligt onder het niveau van de afgelopen 2 jaren. In 2106 was de prijs van 50 naar 40 cent per kilo aan het terugzakken vanaf de huidige datum, vorig jaar was die juist aan het opklimmen van 30 cent naar een piekje van ruim 65 cent per kilo tegen eind juli.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.