Glas

Achtergrond

Innovatie-winnaars op Greentech

Diverse voor de glasgroententeelt interessante innovaties wonnen awards op de Greentech vaktuinbouwbeurs in Amsterdam.
Foto: Peter Visser
Foto: Peter Visser

De uiteindelijke overkoepelende Greentech Innovation Award 2018 ging naar de sierteeltsector, met een stekmachine. In de categorie ‘concepten’ van nog niet geïntroduceerde en nog onvoldoende marktrijpe noviteiten, koos de jury unaniem voor de Iris! scoutrobot van Micothon. Hiermee kunnen via sensoren automatisch plagen en ziektes in het gewas waargenomen en geregistreerd worden.

Natrium verwijderen

De Priva Acadamy, een platform om telers over de hele weeld op verschillende niveaus te trainen, won in de categorie ‘Impact’. In de categorie ‘duurzaamheid’ won de Van der Ende Groep met haar Poseidon natrium-verwijderaar. Nadenkend over gewasbeschermingsmiddelenzuivering ontstond dit idee om natrium uit het water te verwijderen, waardoor spuien als gevolg van te hoge natrium-gehaltes voorkomen wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.