Glas

Achtergrond

Markt: Trostomaat op niveau ’16 en ‘17

De middenprijs voor middelgrove trostomaten ligt in België nu iets voor op eerdere jaren. Dat is ook op de daghandel zichtbaar.

In de afgelopen weken lagen de middenprijzen voor trostomaten op de Belgische veilingen rond de € 0,80 per kilo. In week 18 zakte de gemiddelde opbrengst licht naar € 0,79. Daarmee is de middenprijs voor die week 18 dit jaar over alle maten wel iets hoger (circa € 0,02) dan in voorgaande 2 jaar.

Daghandel plust

Met een dagprijs van iets meer dan € 0,70 in België is die prijs maandag 14 mei ook hoger dan 2016 en 2017 voor die datum. Op 15 mei lagen de dagprijzen op de Belgische veilingen in voorgaande jaren op € 0,60 (2017) en iets meer dan € 0,40 in 2016.

De prijzen zijn sinds eind vorige week iets gedaald toen nog meer dan € 0,80 werd geklokt. Uitgaande van de dagprijzen op die veilingen volgt de prijslijn voor dit seizoen meer het patroon en niveau van 2017 dan van 2016. Toen lagen de prijzen voor middelgrof in maart en april duidelijk op een hoger niveau.

Bij The Greenery lagen maandag 14 mei grove trostomaten met een opbrengst van circa € 0,57 per kilo.

Klant betaalt € 0,49

Klanten in de buurt van Boni-supermarkten kopen vandaag hun trostomaten voor bijna even veel als op de veiling met € 0,49 per pond. Dat is een buitengewoon scherpe actie van de kleine speler in de supermarktbranche.

Stel hier grafieken samen

Of registreer je om te kunnen reageren.