Glas

Achtergrond

Marktupdate: prijs grove trostomaat iets hoger

Richtprijzen van grove trostomaten voor de klok blijven schommelen rondom de prijslijn zoals die in 2016 was waar te nemen.

Eind deze week komt de klokprijs rond de € 1,45 per kilo uit. In de afgelopen week was een wat oplopende lijn te zien. Tot begin maart lag het prijsniveau gemiddeld rond de € 1,30 per kilo.

Neergaande prijstendens

In 2016 begon vanaf deze tijd een neergaande prijstendens. Dat was ook vorig jaar bij The Greenery het geval, maar toen sprongen klokprijzen rond deze datum nog even met zo’n 50 cent per kilo omhoog, waarna de prijsdaling steeds op een wat hoger niveau plaats bleef vinden dan in 2016. Eind april kwamen klokprijzen van beide voorgaande jaren weer bij elkaar, rond de 75 cent per kilo.

Bij AH worden trostomaten voor € 1,99 per kilo per vijf stuks aangeboden, volgens hun eigen omrekening is dat € 4,42 per kilo. Jumbo heeft trostomaten voor € 1,39 per 500 gram (dus € 2,78 per kilo) op de website staan.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.