Glas

Achtergrond

Markt: paprikaprijs gedaald

Deze week tonen klokprijzen voor rode paprika’s een dalende lijn.

Vanaf begin oktober lieten richtprijzen bij rode paprika voor de klok gemiddeld een stijgende lijn zien. Van rond de 60 cent per kilo klommen ze in die periode op naar ongeveer € 1,50 per kilo voor de grovere sorteringen. Deze week is echter weer een prijsdaling waar te nemen. Vandaag kwam de klokprijs uit op 80 cent per kilo.

Tegengestelde lijn

Waar de prijs van rode paprika de eerste helft van deze maand dus aantrok, zakte die vorig jaar juist weg tussen begin en eind oktober. Vanaf begin november begonnen klokprijzen in de 2 afgelopen jaren weer te stijgen.

Bij Jumbo en AH worden rode paprika’s aangeboden voor 99 cent per stuk, waarbij AH bij aankoop als actie een tweede rode paprika gratis aanbiedt.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.