Glas

Achtergrond

Markt: komkommerprijs stabiel

Sinds half september zijn komkommerprijzen redelijk stabiel.

Na de prijspiek rond 24 augustus zijn de komkommer-klokprijzen flink gedaald. De laatste periode, vanaf ongeveer half september, schommelen dagprijzen van komkommer voor de klok redelijk stabiel tussen de 40 en 60 cent per stuk (400 sortering). De afgelopen dagen zijn zowel de prijzen van 35ers en 40ers, alsook de prijzen van de verschillende handelsorganisaties, dichter bij elkaar gekropen.

Trend van twee jaar terug

Vanaf eind juli volgen de klokprijzen al een vergelijkbare trend als in 2016, met een piek tussen 18 en 23 augustus en een dal rond 11 september. Al liggen de prijzen dit jaar wel steeds duidelijk op een hoger niveau. Vorig jaar was het prijsniveau van eind juli tot aan de eerste week van oktober lager dan 2016 en dit jaar. Alleen rond half september naderden de prijslijnen elkaar nog even.

Bij Jumbo en AH worden komkommers aangeboden voor 89 en 95 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.