Glas

Achtergrond

Markt: Prijsafvlakking grove trostomaat

De sterke prijsstijging bij grove trostomaat is sinds half september afgevlakt.

Rond 8 september werden dramatische dagprijzen voor tomaat (tros grof) nog uitgedrukt in slechts enkele centen per kilo. Daarna bleven klokprijzen gemiddeld steil omhoog gaan, om rond 11 september op € 1,32 en € 1,45 per kilo uit te komen. Vanaf dat moment trad een afvlakking op in de prijsvorming. Donderdag 4 oktober was de veilingrichtprijs met € 1,48 per kilo nauwelijks hoger.

De klokprijs ligt sinds eind augustus al boven die van vorig jaar. Ook nu is die nog steeds ongeveer 35 cent hoger. In 2016 lagen de prijzen op een nog lager niveau dan die van 2017. Voorgaande jaren was vanaf half oktober een prijsdaling waar te nemen.

Bij Jumbo en AH worden trostomaten aangeboden voor omgerekend € 3,78 en € 4,20 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.