Glas

Achtergrond

Rode paprika probeert prijsdaling te doorbreken

Richtprijzen voor rode paprika zijn de afgelopen periode gedaald. Eind deze week doen prijzen voor de klok wel hun best om die trend te doorbreken.

Op 10 april zaten richtprijzen voor rode paprika voor de klok nog op € 2,60 tot € 2,70 per kilo. Voor de 161 en 141 sortering werden nog middenprijzen gemeld van € 3,18 en € 3,25. Op 18 en 19 april waren de prijzen gedaald en schommelden rond de € 1,20. Voor de 161 en 141 was dat € 1,70 en € 1,74 per kilo.

Mogelijke kentering

De laatste dagen leken prijzen hun best te doen om de neerwaartse lijn te stoppen, al is dat nog niet echt overtuigend. Maar het zou wel in lijn zijn met voorgaande jaren, toen rond deze tijd de prijzen ook aan gingen trekken. Vandaag, vrijdag 21 april, doen de grovere sorteringen rond de € 1,30 per kilo. Voor fijnere sorteringen worden nog gemiddelde klokprijzen van € 1,54 en € 1,81 gemeld.

Tendens groen tegengesteld

Groene paprika laat de laatste tijd een precies tegengestelde tendens zien. Daar stegen de prijzen juist en is de laatste dagen een neerwaartse omslag waar te nemen. Op 12 april zaten gemiddelde richtprijzen tussen de € 0,99 en € 1,22 per kilo. Op 20 april was dat opgetrokken naar tussen de € 1,15 en € 1,45, met de meeste prijzen rond de € 1,30. Vandaag ging daar weer rond de 10 cent van af.

Stel zelf grafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.