Glas

Achtergrond

Veilingupdate: Rode paprika omhoog, gele omlaag

De klokprijs van rode paprika is vandaag fors hoger dan eind vorige week. Gele paprika kan het hoge prijsniveau van de afgelopen weken vooralsnog niet vasthouden, maar de week is nog jong.

Rode paprika was vandaag voor de klok van BelOrta ruim 30 cent per kilo duurder dan afgelopen vrijdag. De grove sortering (95mm) bracht € 1,45 per kilo op, de fijne sortering (75 mm) €1,33 per kilo. Daarmee wordt de prijsdaling van vorige week in een klap goed gemaakt. Bij de Nederlandse veilingen ging de prijs minder snel omhoog. Gemiddeld ligt de klokprijs vandaag tussen €1,20  en €1,25 per kilo. Vorige week maandag was dat ongeveer 20 cent meer. Twee weken geleden lag de klokprijs van rode paprika nog rond 2 euro per kilo.
De klokprijs van gele paprika lag begin vorige week ruim boven 2 euro per kilo, maar moest later in de week veel terrein prijs geven. Die trend wordt vandaag voortgezet. Op de Nederlandse veilingen noteert gele paprika klokprijzen van rond 1 euro (fijnere) tot €1,20 (grovere sorteringen). Bij BelOrta was de klokprijs voor de grove sortering vandaag €1,40 per kilo, ruim 60 cent lager dan het grootste deel van afgelopen week. De prijsontwikkeling van groene paprika loopt zoals gebruikelijk voor op de kleurtjes. De prijs was begin vorige week al fors gedaald en lijkt zich nu te stabiliseren rond ongeveer 1 euro per kilo. Oranje paprika volgt de tendens van gele paprika maar blijft op een hoger niveau.

Of registreer je om te kunnen reageren.