Glas

Achtergrond

Goed gevulde gasvoorraden

De lagere olieprijzen in combinatie met goed gevulde gasvoorraden zetten de gasprijzen op de gehele curve lager. De prijzen voor Q2-2014 en de Zomer 2014 zijn afgelopen weken het meeste gedaald en staan boven de technische steunniveaus.

De NAM heeft afgelopen jaar opnieuw meer gas uit de grond gehaald in Groningen. Volgens de laatste schatting werd er tussen de 54 en 55 miljard m3 gas gewonnen. In 2012 ging het nog om 47,8 miljard m3 en in 2011 om 46,8 miljard m3. Minister Kamp zal deze maand echter nog een besluit nemen over het al dan niet beperken van de Nederlandse gasproductie, één van de goedkoopste bronnen van gas, om aardbevingen te voorkomen.

 

Lees de volledige marktanalyse van Powerhouse in de onderstaande bijlage.

Of registreer je om te kunnen reageren.