Glas

Achtergrond

Scherm deel jaar opruimen

Door verduisteringsdoeken bij belichtende teeltbedrijven te verwijderen in de zomer, kan het zonlicht in die periode beter benut worden.

Nu het inbrengen en verwijderen van schermdoeken makkelijk is geworden dankzij het Slip-In systeem van Peter Dekker Installaties, is er bij belichtende tomatentelers belangstelling om hun verduisteringsdoek er in april, tegen het einde van het belichtingsseizoen, uit te laten halen. Het kan dan netjes opgerold worden en in september weer gemonteerd worden. “Het doek komt net zo mooi weer op de rol als dat het nieuw aan kwam.” Dit jaarlijks tijdelijk verwijderen scheelt gedurende de hele onbelichte periode lichtverlies, doordat schermpakketten bovenin de kas ontbreken.

Nokscherm
De scherminstallateur merkt verder dat horizontale afscherming op regelmatige afstanden in de nokken standaard is geworden. Zelf maakt het bedrijf als service kant en klare profielen, die als pakketjes meegenomen worden, en bovenin de kas uitgeklapt worden. “Bovenin de kas moet je zo min mogelijk hoeven tobben met monteren.”

 

Bekijk ook andere impressies van de Tuinbouwrelatiedagen 2013 in Gorinchem

Of registreer je om te kunnen reageren.