Fruitteler In 't Groen: "Hopelijk komt er een flinke rui"

"We zijn nog niet helemaal klaar met snoeien, dat valt me wat tegen", vindt Arian in 't Groen uit Waspik.

"Dat komt enerzijds door het vroege seizoen, dat bijna een maand voorloopt op vorig jaar. Anderzijds zijn we in de Kanzi nu feitelijk twee dingen tegelijk aan het doen. Dat ras snoeien we als laatste vanwege de kankerdruk. Maar vanwege het wegknippen van aangetaste takken vlot het snoeien niet echt. Als het Jonagold was geweest, was ik nu klaar. Aan de andere kant slaan we nu wel twee vliegen in een klap."

"Wat de ontwikkeling van de appels betreft is het even afwachten. Jonagold bloeit nog op het eenjarig hout, Elstar is uitgebloeid.  ik ben niet bang geweest voor een mindere zetting. Naar mijn idee was het hier best goed bloeiweer. Een dag na volle bloei is dan ook ATS toegepast bij Elstar en Kanzi. Hopelijk volgt er nog een flinke rui, maar ik schat in dat een behandeling met Maxcel nodig is om veel handdunnen te voorkomen."

"De insektenbestrijding is nu even niet aan de orde en met de schurftinfecties valt het tot nu toe mee. Ik heb vlak voor Pasen gespoten en wil dat weer doen voor de volgende regen van betekenis. Er groei nu dagelijks veel nieuw blad bij, je moet er kort op zitten. De beperkte neerslag betekent wel dat het droog begint te worden. Ik heb voor Pasen een nacht beregend, dat scheelt weer. Maar zo nat als het afgelopen winter was, zo droog is het nu in het voorjaar."

Of registreer je om te kunnen reageren.