Fruit

Nieuws

Nieuwe gewasgezondheidsgids Delphy voor fruit en aardbei

Adviesinstantie Delphy komt met de vernieuwde Gids Gewasgezondheid Fruit en aardbei 2021. De op de praktijk afgestemde uitgave gaat samen met een app, met jaarrond een geactualiseerd overzicht van gewasbeschermingsmiddelen en insecticiden en het gebruik ervan.

De Gids gewasgezondheid fruit en aardbei 2021 behandelt een groot aantal onderwerpen over de gezondheid van appel, peer, kers pruim, aardbei en kleinfruit (blauwe- rode- zwarte- en kruisbes, braam en framboos). Bij alle gewassen staat een opsomming en beschrijving van ziekten en plagen, met de te nemen maatregelen en bijbehorende gewasbeschermingsmiddelen.

Middelenresistentie voorkomen

In de gids komt de bestrijding van onkruid aan de orde, van bodemmoeheid (aaltjes) tot ongedierte. Verder is er meer informatie over regelgeving voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en milieuaspecten, zoals drift- en emissiebeperking, aandachtsstoffen en – dat is nieuw – resistentiemanagement. Dit aspect wordt door de afname van middelen(groepen) steeds urgenter.

Een belangrijk onderdeel zijn de overzichten met gewasbeschermingsmiddelen en herbiciden, met alle relevante informatie voor verantwoord en efficiënt gebruik.

Actuele informatie over gewasbescherming via app

Een praktisch onderdeel van de gids is de gewasbeschermings-app (voor Android en Apple) met een overzicht van alle toegelaten gewasbeschermingsmiddelen en herbiciden met hun gebruiksvoorschriften, plus aanvullende maatregelen. Dit overzicht wordt jaarrond actueel gehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.