Fruit

Nieuws

Wijnboer voelt nattigheid

De hoge waterstand in de rivieren zorgt hier en daar voor overlast bij boeren en tuinders.

Het water van de rivier de Waal stuwt een enorme berg met snoeihout, riet en ander afval de Betuwse uiterwaarden in. Wijnboer Inno Venhorst uit Dodewaard probeert de smurrie -“allemaal troep van anderen” – uit zijn wijngaard te verwijderen.

Lees verder onder foto

Wijnboer Inno Venhorst uit Dodewaard probeert de smurrie door het hoge water -“allemaal troep van anderen”- uit zijn wijngaard te verwijderen. - Foto: Vidiphoto
Wijnboer Inno Venhorst uit Dodewaard probeert de smurrie door het hoge water -“allemaal troep van anderen”- uit zijn wijngaard te verwijderen. - Foto: Vidiphoto

Voor de tweede keer

De eigenaar van restaurant/herberg De Engel bezit een buitendijkse wijngaard. Tijdens hoog water staat die blank. Dit jaar is dat al voor de tweede keer. De troep die achterblijft is enorm en kost veel tijd om op te ruimen. Daarom probeert Venhorst de drijvende smurrie, nu zijn druivenstruiken nog in het water staan, weg te duwen. Dat is makkelijker dan straks bij elkaar harken.

Bomen kunnen er tegen

Van de regelmatige overstroming hebben de wijnbomen overigens niet zoveel te lijden. De 22 jaar oude wijngaard levert jaarlijks tussen de 1.300 en 1.500 flessen wijn, die geschonken worden in het restaurant van de Betuwse herberg.

Of registreer je om te kunnen reageren.