Fruit

Nieuws

Ontwikkelaar rijpheidstests fruit Nsure is failliet

Nsure in Wageningen is failliet. Het bedrijf werd bekend door moleculaire technologie voor rijpheidsstest in hardfruit.

In 2006 werd Nsure opgericht uit onderzoek van Wageningen Universiteit, maar tot recent was de BV onder een holding actief met vooral investeerders als aandeelhouders. Een financiële relatie met de universiteit was er niet meer, stelt curator Maarten Blok van Van Veen Advocaten in Ede.

Focus bedrijf is veranderd

De focus lag in het begin op rijpheidsmetingen van Nederlands hardfruit, maar daarin wordt nu nog nauwelijks omzet gemaakt. “Er zijn 3 tests die enigszins succesvol waren, waaronder een rijpheidstest voor kiwi’s. Nu we vlak voor het kiwiseizoen in Nieuw-Zeeland zitten, willen we kijken of we nog geld kunnen verdienen voor de aandeelhouders. Ook een test met naaldbomen heeft potentie op de markt en een test om te bepalen of appels zijn behandeld met gas in bewaring voor biologische producten. Daar is recent uit Engeland nog een order voor binnengekomen.”

Nooit winst gemaakt

Bij Nsure werken 7 mensen. In de jaren dat het bedrijf bestaat, is nooit winst gemaakt, maakt Blok op uit de eerste analyse van de bedrijfsgegevens. De verliezen zijn steeds aangevuld door de aandeelhouders die geloof houden in de technologie. Blok gaat proberen die technologie te verkopen en zo het intellectuele eigendom ervan tot waarde te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.