Fruit

Nieuws

Derde Smartpackr bij fruitteler Kutschruiter

Kutschruiter is de eerste fruitteler die de verpakkingsrobot Smartpackr aan het werk heeft.

Fruitbedrijf Kutschruiter in Kraggenburg heeft recentelijk in haar sortering de SmartPackr van Greefa geïnstalleerd. Kutschruiter is het derde bedrijf en de eerste fruitteler met eigen sortering in Nederland die deze verpakkingsrobot gekocht heeft. Met zijn sorteerstation sorteert Kutschruiter zijn eigen fruit van het 60 hectare grote fruitbedrijf en nog meer met name appels voor leden en toeleveranciers van The Greenery in zijn regio en daarbuiten.

Zesbanige gewichtsorteerder

In 2016 investeerde Kutschruiter in nieuwe zesbanige gewichtsorteerder Greefa CombiSort met een waterdumper en waterbanen die nog steeds de basis van de sorteerlijn vormen. Daar is nu de SmartPackr en een automatische palletiseermachine aan toegevoegd. In tegenstelling tot de eerste SmartPackrs bij Vogelaar Vredehof en Fruitmasters, verpakt deze SmartPackr geen appels die eerder voorgesorteerd zijn. De verpakkingsrobot staat bij Kutschruiter in dezelfde lijn als de sorteermachine en neemt de plaats in van enkele afraapbanden. Hiermee voorkom je volgens Kutschruiter extra sorteerschade aan de vruchten door de extra handelingen van het gerobotiseerd verpakken vanuit voorraadkisten met voorgesorteerde appels.

6 medewerkers uitgespaard

Met de verpakkingsrobot en de palletiseermachine spaart Kutschruiter naar verwachting 6 medewerkers uit. Bovendien verhoogt de investering met de sorteercapaciteit van zijn machine met ongeveer 30% waardoor hij met de huidige sorteermachine voorlopig aan de toegenomen vraag naar sortering kan blijven voldoen. Bovendien zou uitbreiding of vervanging van de huidige sorteermachine met veel meer afraapbanden binnen het bestaande gebouw niet mogelijk zijn. Mede ook door voordelen als uniformer werken en minder afhankelijk van uitzendkrachten, ziet Kutschruiter deze investering van ruim 6 ton in de verpakkingsrobot en de automatische palletisseerder als goed rendabel.

Open dag op 30 augustus

Binnenkort kan iedereen op een Open Dag op het bedrijf de nieuwe sortering te bekijken. Op 30 augustus vanaf 15.00 tot 19.00 uur bent u welkom op het bedrijf aan Zwartemeerpad 11 in Kraggenburg in de Noordoostpolder.

Of registreer je om te kunnen reageren.