Fruit

Nieuws

Startschot voor Houtig Kleinfruit Centrum

Het Houtig Kleinfruit Centrum op Proeftuin Randwijk is deze week officieel van start gegaan. Op het nieuwe kleinfruitcentrum worden dit voorjaar voor komend onderzoek rode en blauwe bes, braam en framboos geplant.

Op Proeftuin Randwijk lag de nadruk tot nu toe op appels, peren, kersen en pruimen. Met de start van een kleinfruitcentrum (HKC) richt het proefcentrum in Randwijk (Gld.) zich nu ook nadrukkelijk op zachtfruit. De gewassen rode en blauwe bes, braam en framboos worden dit voorjaar geplant onder een nieuwe moderne overkapping. Het HKC staat op voor heel de sector om onderzoek of demonstraties te laten uitvoeren.

Ondersteunende bedrijven

De bedrijven Vlamings en HortiNova zullen de proeftuin in de komende periode actief gaan ondersteunen met hun teelttechnische kennis. Verder zijn beide partijen sponsor en zij nemen zitting in een werkgroep rond het HKC. Deze werkgroep bestaat tevens uit vertegenwoordigers van de partners en een aantal kleinfruittelers.

Inbreng huidige partners

Ook de huidige partners van de proeftuin participeren in het HKC. Fruitconsult zorgt voor het onderhoud en brengt kennis en ervaring vanuit het grootfruit in. CAF brengt kennis en ervaring in vanuit grootfruit en kleinfruit. NFO zet haar netwerk in en waarborgt aansluiting bij de praktijk van fruittelers. WUR waarborgt de onafhankelijkheid en zet haar brede onderzoek expertise in.

Of registreer je om te kunnen reageren.