Fruit

Nieuws

BelOrta met Fruitmasters in APO

BelOrta treedt toe tot de Associatie van Producentenorganisaties (APO) European Fruit Cooperation (EFC) met onder meer Fruitmasters.

APO is een organisatievorm onder de GMO groente en fruit, die samenwerkingsvoordelen voor de (internationale) deelnemers heeft. BelOrta neemt binnen EFC de plaats in van Veiling Haspengouw, dat is overgenomen door de Belgische Fruitveiling. De verkooplicentie van rassen als Kanzi, Greenstar en Migo waren recent al ondergebracht bij BelOrta. In 2016 stapte een groep Haspengouw-telers al over naar BelOrta.

Volwaardig lid

Volgens Sjors Kruiper, voorzitter van EFC en financieel directeur van Fruitmasters, wordt BelOrta een volwaardig lid van APO, waarin verder het Duitse WOG actief is. BelOrta neemt aandelen in EFC, zo blijkt uit het persbericht. BelOrta behoudt uiteraard de verkooplicentie voor België.

Volgens Filip Fontaine, directeur van BelOrta, past de stap uitstekend bij de ontwikkeling van de fruitdivisie van BelOrta en de strategie van clubrassen. BelOrta beschikt zelf ook over clubrassen. Niet duidelijk wordt of die rassen ook beschikbaar komen voor de Nederlandse telers van Fruitmasters.

Of registreer je om te kunnen reageren.