Doorgaan naar artikel

PLUS stunt met Elstar in drukke actieweek

Elstar en Jonagold liggen bij PLUS deze week voor de halve prijs (70 cent).

Lager dan zeventig cent zijn deze appels deze week niet te koop in supermarkten. Zelfs in tassenacties komt de prijs niet zo laag. Albert Heijn, Deen en Boni hebben tassenacties met Elstar voor omgerekend iets minder dan een euro per kilo.

Opvallend is ook dat acties van Fruitmasters deze week bij Hoogvliet, Coop en Deen te zien zijn. De Noepies-actie staat op de verpakking van een tas Elstar (één euro per kilo), bij een tas Gala van Hoogvliet en bakjes Junami bij Coop voor een euro per kilo. Die prijs is opvallend scherp overigens. Het clubras ambieert een plek tussen de premiumrassen. Hier wordt gestunt met Junami voor de helft van de prijs.

Volumegroei

De Nederlandse teelt moet maar blij zijn met de acties van supermarkten. Bij goede volume-ontwikkeling is de kans op prijsverbetering het grootst. Op dit moment lijken de prijzen nog niet te bewegen. De meest gangbare sortering 70 mm brengt rond de vijftig cent op. Uitschieters zijn er voor de grotere maten tot 75 cent of meer. Groot verschil is er ook met de 65’ers, waar de beste appels rond de veertig cent opbrengen. Niet duidelijk is welke sortering PLUS heeft in haar actie, maar afgaande op foldermateriaal is geen dure sortering gekozen in deze actie.

De sleutel lijkt te liggen op de Duitse markt. Het is wachten op echte vraag uit die hoek. Signalen zijn er wel voor bijkopen in Nederland. Een handelaar laat weten dat genoeg partijen te koop zijn, maar dat hij twijfelt over het kwaliteitsbeeld in de cellen. Dat wisselt wel per teler overigens.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin